OM SIDAN

Välkommen, kul att du hittade hit!

Roots and Boots är en sida för dig som gillar countrymusik, eller för dig som inte vet att du gör det men snart kommer att inse det. Oavsett hur mycket du vet och gillar kommer du förhoppningsvis att hitta både nya och gamla favoriter på den här sidan.

Roots and Boots har som ambition att sprida kunskap och inspiration om mer eller mindre kända artister som, enligt vår ödmjuka men samtidigt fasta övertygelse, gör bra country i en generös tolkning av genren. För vad är egentligen country, och vad kan man kalla country? Räcker det med lite fiol och banjo och några textrader som brusten kärlek? Förmodligen inte alltid, men säkert ibland. Var och en får döma och bedöma själva. Vi vill åtminstone dra vårt strå till (hö-)stacken (!) och visa vad vi menar och gillar. Och vi gillar det där klassiska soundet från artister som Hank Williams, Johnny Cash, Loretta Lynn och Gram Parsons. Vi gillar även det där oupptäckta lite extra. Det som är på väg att slå, men ännu inte har gjort det. Så räkna med en hel del inlägg och tips från den typen av artister.

Det som förenar allt vi skriver om är att vi har stor passion för musiken på samma sätt som vi känner att artister har det. En låt, en textrad ska kännas, sitta kvar länge och helst ge oss svar på en känsla vi inte tidigare själva kunde sätta ord på, eller bara några enkla betraktelser om livet och kärleken, tonsatta på ett sätt som lyfter berättelsen. Kanske är det det som är country.

Hör gärna av dig via mejl på adressen nedan, via formuläret här eller lämna en kommentar under något av inläggen. Vi vill gärna veta vad du tycker!

/Mattias Lindqvist

Mejla till: mattias@rootsandboots.se