Debutalbum på gång från Cale Tyson

| 8 April, 2016

Roots and Boots-favoriten Cale Tyson har ny musik på gång. Efter två väldigt trevliga EPs, High on Lonesome (2103) och Cheater’s Wine (2014) kommer nu Tysons första fullängdare och en skiva som därmed väl får kategoriseras som hans debutalbum. Skivan, som heter Careless Soul, ges ut av engelska bolaget Clubhouse Records och släpps också först (idag) i just England. Något datum för övriga Europa och USA är ännu inte bestämt, men Tyson berättar för bloggen att det inte dröjer länge. Vi ser mycket framemot detta och får återkomma med längre text och recension när skivan har släppts. Tills vidare får vi hålla till godo med den här promovideon, där Tyson själv berättar om skivan i allmänhet och om soundet i synnerhet, bland annat får vi veta att den är inspelad i legendariska Fame Studios i Muscle Shoals, Alabama.

Cale Tyson’s hemsida

Cale Tyson på Spotify

Tags:

Category: UTVALDA VIDEOR

Comments are closed.