Uncle Lucius firar friheten med nytt album

| 3 June, 2015

Nästa vecka kommer Austinkvartetten Uncle Lucius (som gör trevlig southern rockig country om du söker nån form av etikett) fjärde album, ett album bandet har finansierat på egen hand, tillsammans med bidrag från fans och vänner genom en “kickstarter/crowdfunding”-kampanj. Detta efter att UL brutit med sitt skivbolag. Den kommande skivan “The Light” handlar mycket om erfarenheterna man fick genom den processen, den resan man gjort tillsammans, säger sångaren Kevin Galloway på bandets hemsida. Men även om en resa på ett betydligt djupare plan än så. Galloway menar även att detta är bandets bästa skiva hittills, men vilket band säger inte det inför ett släpp…

Huruvida det stämmer och hur mycket bandets nyvunna frihet faktiskt hörs på skivan återstår att bedöma genom ett sedvanligt kritiskt och objektivt lyssnande när skivan alltså kommer nästa vecka. Redan nu finns det dock ett smakprov tillgängligt genom låten “Gulf Coast Gypsies”, och visst låter det lovande!

Personligen är jag ganska förtjust i bandet senaste/förra skiva, “And You Are Me” med finfina låtar som “Keep The Wolves Away” och orgelsouliga “All We’ve Got Is Now”, så det vill till att bandet talar sanning med sina utfästelser om “det bästa albumet”…  Under alla omständigheter tycker jag absolut att du ska kolla in Uncle Lucius! Det verkar vara ett hyvens gäng och man vill ju verkligen att det ska gå bra för dem nu när man gått och blivit självständiga.

Uncle Lucius på Spotify

Uncle Lucius hemsida.

Tags:

Category: BLOGG

Comments are closed.